שיתוף המאמר

קינוח קליל נחמד וקל, והוא מוכר היטב במטבח האסייתי.
גרגירי הטפיוקה לבנים ללא טעם  זהו עמילן המופק מצמח המוכר בברזיל ומשם הוא החל להתפשט לאסיה.
נחשב למרכיב בסיסי במטבח של מקומות רבים בעולם. הוא משמש לאפייה, לביצים, כקורנפלור ובמאכלים רבים.

כקינוח, זה אחד המאכלים הכי טעימים במטבח האסייתי, ותמיד תמצאו אותו בפינה האסיאתית של הסופר.

אז הכנתי אותו עם פחות סוכר ופחות סירופ מעל
המרכיבים:
✔️ 1/3 כוס גרגירי טפיוקה בקוטר 2 מ"מ
✔️ 650 חלב קוקוס ללא סוכר ותוספות
✔️ 1/3 כוס ממתיק טבעי (דבש, מייפל, אגפא)
✔️ כפית וניל

שיטה:
✔️ משרים את גרגירי הטפיוקה בחלב קוקוס למשך 30 דקות (חשוב)
✔️ לאחר מכן שופכים אותם לסיר ומוסיפים להם את הממתיק והוניל, ועד שהם רותחים מורידים את הגז ונותנים להם לרתוח 15 דקות עד שהגרגירים הופכים שקופים
✔️ אנחנו מוזגים אותם עם צלחת או כוסות גדולות
✔️ ואנחנו משאירים אותם במקרר לפחות 4 שעות
✔️ אנחנו חותכים פירות ומחלקים אותם מעליהם, ואז טועמים את הטעם המופלא הזה