מרק עדשים בניחוח אסיאתי הוא אחד המרקים הטעימים שהכנתי בתקופה זו.. אסור להעביר את החיים בלעדיו 🙂
רכיבים:
שתי כפות שמן זית
1 בצל גדול
4 בצלים ירוקים
4 שום
2 בטטות בינוניות
1 גזר גדול
ליטר וחצי מים
כוס עדשים גדולה שהושרו למשך 8 שעות
תבלינים חצי כפית: בהאר מסאלה, כמון, כוסברה מיובשת, כורכום
כף אבקת ירקות טחונים מירקות מיובשים
כוס חלב קוקוס ללא סוכר
5-6 עלי מנגולד
כף אחת של מלח
אופן ההכנה:
– מטגנים בצל, בצל ירוק, גזר, שום ובטטה עם שמן זית
– מוסיפה מים ומכסה אותם עד שהגזר מוכן, 20-25 דקות.
– לאחר מכן מוסיפים את העדשים והתבלינים ומכסים אותם על אש קטנה עד שהעדשים רכות (20-25 דקות)
– מוסיפים חלב קוקוס, פרוסות מנגולד רך ומלח
-מערבבים אותם יחד ומכסים אותם למשך 5-7 דקות עד שהם רותחים