ברוקולי הקדמה:
כשאנחנו לועסים אותו היטב (חשוב מאוד ללעוס), שני החומרים שבתוכו נפגשים כאן – גלוקוקורפין והאנזים מירוזינאז.
התהליך הכימי הזה מורכב מחומר שנקרא סולפורפאן – חומר שמעלה את רמת גלוטתיון בדם – גלוטתיון הוא נוגד חמצון רב עוצמה שעוזר באופן טבעי לגופנו להפריש רעלים דרך השתן.
מחקר שפורסם ב-American Journal of Clinical Nutrition ראה שנבטי ברוקולי
העלו את אחוז הבנזין (שנחשף לאוויר בגלל זיהום סביבתי) דרך השתן.. ועוד כמה מחקרים אחרים
בנושא זה. אל תשכחו שזיהום סביבתי גורם למספר מחלות, ביניהן: סרטן, לב.
שיטת תרבות :
✔️ אנו מביאים תבנית קלקר או כל תבנית
✔️ מביאים 3 כפות אדמה (מהמשתלה)
✔️ מרטיבים את האדמה במים ומערבבים אותה – חשוב מאוד שתהיה לחה לפני ההנבטה
✔️ מתחילים להפיץ זרעי ברוקולי שהושרו 6 שעות במים (זרעים זמינים באינטרנט)
✔️ אנו מפיצים אותם בצורה מאוזנת על האדמה
✔️ משקים אותם פעמיים ביום, בבוקר ובערב, רק בממטרה – הממטרה עוזרת לפזר היטב את המים
✔️ אנו חוזרים על תהליך השקייתם בין 4-7 ימים בהתאם למזג האוויר
✔️ וכשהם נובטים והופכים מוכנים ביותר מ-3 ס"מ
✔️ שומרים אותם במקרר למשך 5-6 ימים