אכילה רגשית היא מנגנון התמודדות נפוץ הכרוך בשימוש במזון להרגעה או נוחות בתגובה לרגשות שליליים כמו לחץ, חרדה, שעמום או עצב. זוהי דרך להשתמש במזון להתמודדות עם רגשות או מצבים קשים, במקום להשתמש באסטרטגיות התמודדות בריאות ופרודוקטיביות יותר מול האוכל.
בעוד שמזון יכול לספק הקלה זמנית מרגשות שליליים, זו אינה דרך בר-קיימא או בריאה להתמודד עם רגשות קשים בטווח הארוך.
אכילה רגשית יכולה להוביל לעלייה במשקל, מה שעלול בתורו להוביל לתחושות שליליות כלפי עצמו ולמעגל רגשות שליליים.
אכילה רגשית יכולה גם לתרום להתפתחות הרגלי אכילה לא בריאים ודפוסי אכילה לא תקינים..
חשוב להיות מודעים לתפקיד הרגשי בהרגלי האכילה שלנו וללמוד אסטרטגיות התמודדות בריאות לניהול רגשות שליליים.
כמה אסטרטגיות לניהול אכילה רגשית כוללות:
-זיהוי הרגשות שמעוררים אכילה רגשית: על ידי הבנת אילו רגשות מעוררים אכילה רגשית, תוכלו ללמוד לצפות ולנהל את הטריגרים הללו.
-מציאת דרכים חלופיות להתמודדות עם רגשות שליליים: במקום לפנות לאוכל, נסה למצוא פעילויות אחרות שעוזרות לך להתמודד עם רגשות שליליים, כמו התעמלות, שיחה עם חבר, או תרגול טכניקות הרפיה.
-תרגול אכילה מודעת: תשומת לב לרעב הגופני ולמלאותך יכולה לעזור לך לאכול כשאתה רעב ולהפסיק כשאתה מלא, במקום לאכול בתגובה לרגשות.
-חיפוש תמיכה: אכילה רגשית יכולה להיות הרגל קשה לשבור, וזה יכול להועיל לחפש תמיכה מאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש, קבוצת תמיכה, או חבר או בן משפחה מהימן.
– להעשיר את התזונה היום יומית בריכבים מלאים ומשבעים כמו: חלבונים (דגים, עוף, בשר טחון, קטניות, טופו), פחמימות מורכבות (דגנים מלאים, לחם מלא), חומצות שומן חיוניות (שמן זית, אבוקדו, טחינה, איגוזם) ודגש על העשרת התפריט בסיבים תזונתיים כמו פירות וירקות
בסך הכל, אכילה רגשית היא מנגנון התמודדות נפוץ שיכול להיות בעל השלכות שליליות על בריאות גופנית ונפשית כאחד. על ידי לימוד אסטרטגיות התמודדות בריאות וחיפוש תמיכה, ניתן לנהל אכילה רגשית ולפתח קשר בריא יותר עם האוכל.